SROI

Walkant op Oarder II

Derde SROI project van Cnossen Infra bv

Door het succes van Walkant op Oarder in 2016, is in maart 2017 begonnen met alweer het derde SROI project van Cnossen Infra bv.

In samenwerking met de Gemeente Sudwest Fryslân, Jobz-On, Pastiel en lokale aannemers, zijn de waterbouwers aan de slag gegaan met diverse waterbouwkundige projecten. Een damwand in IJlst, walbeschoeiing in Workum en bruggetjes van Kastanjehout in Heeg, er zijn in een jaar tijd veel projecten de revue gepasseerd.

Niet alleen hebben de leerlingen gewerkt aan diverse waterbouwkundige projecten, ook hebben ze in één jaar de BBL2 opleiding tot waterbouwer afgerond. Alle acht leerlingen zijn hiervoor geslaagd en drie van hen wisten zelf Cum Laude te slagen. Werkelijk een topprestatie gezien de meesten van hun al geruime tijd niet in de schoolbanken had gezeten.

Door het opdoen van werkervaring in de waterbouw en het behalen van de startkwalificatie Waterbouwer, is een goede stap gezet naar een goede, werkende toekomst. Gecombineerd met een tekort aan vakbekwaam personeel in verschillende disciplines van de bouw, ziet het er naar uit dat de Waterbouwers de komende jaren genoeg werk hebben. De mannen kunnen trots zijn op zichzelf voor deze geweldige prestatie.