Historie Bedrijfsschool

Historie Bedrijfsschool

Al sinds begin jaren ’70 leidt Cnossen Infra vakmensen op in de GWW. In eerste instantie ontstaan door krapte aan kwalitatief goed personeel in de branche, maar in de loop van de jaren uitgegroeid tot een belangrijke pilaar onder het MVO en SROI-beleid van Cnossen Infra. Mede door initiatieven van de grondleggers van Cnossen Infra zijn samenwerkingsverbanden tot stand gekomen (SPG’s, GOA-Infra), met de bijbehorende erkenningen binnen de branche.

Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf Cnossen Infra bv

De behoefte aan vakmanschap is van alle tijden en een goed vakmanschap is de basis van kwaliteit. Daarom is opleiden één van de speerpunten van Cnossen Infra bv. Vanzelfsprekend dus dat Cnossen Infra bv erkend leerbedrijf is voor diverse vakopleidingen.

Instromers

Instromers

Cnossen Infra zet zich al jarenlang in om instromers op te leiden tot gediplomeerd vakman. Instromers worden geschoold tot (aankomend) rioleringswerker/wegenwerker, vakman waterbouw of straatmaker. De scholing en begeleiding wordt verzorgd door een eigen interne opleidingsorganisatie. Op deze manier is nauwe samenwerking tussen opleidingscoördinator, casemanager, gekwalificeerde leermeesters, assessor/tutor, stagebegeleiders en mentoren gewaarborgd.

Talent in ontwikkeling

Talent in ontwikkeling

Ook de eigen medewerkers worden gestimuleerd om hun talenten door te ontwikkelen (loopbaantraject). Daar worden ook actief benodigde middelen voor vrijgemaakt Alle medewerkers krijgen volop mogelijkheden om zich tijdig bij te scholen of zich verder op te leiden. Daar waar het ontbreekt aan passende cursussen of opleidingen, worden maatwerk of in-company cursussen/trainingen zelf ontwikkeld.

Stages

Stages

Ook biedt Cnossen Infra jaarlijks meerdere stageplekken voor diverse scholingsinstituten en opleidingen, zoals:

  • leerlingbouwplaatsen Infratechniek
  • maatschappelijke stages
  • snuffelstages (vmbo)
  • midden/hogere-kaderstages (roc, hbo/heao)

Ook hiervoor zijn we erkend stagebegeleider. Al onze opleidingsinspanningen komen tot stand in samenwerking met: SOMA, ROC Friese Poort, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Bouwtalent, Bouwradius, BHV Fryslân en Rijschool Berend Knol.

Projecten SROI

Projecten die tot stand zijn gekomen met structurele arbeidsparticipatie als doel:

Menu